Yoga

Finn inre ro med yoga

Yoga syftar till att förena kropp och själ, en beprövad metod som utövats i tusentals år.

Publicerad: 2014-aug-ons

Inre ro och yttre styrka – det är några av de främsta anledningarna till varför människor börjar yoga. Varje yogaposition har ett eget namn och innefattar övningar för att terapeutiskt stärka kroppen och ta bort stress. Yogan hjälper dig dessutom att bli mer medveten om dins kroppshållning och rörelsemönster. Du blir smidigare vilket i sin tur kan hjälpa dig att slappna av även när det är kaotiskt i vardagen.

Det finns många olika typer av yoga. Här berättar vi mer om de vanligaste, så att du kan enkelt kan ta reda på vilken yogaform som passar dig bäst.

Hatha Yoga
Om du är nybörjare på yoga kan Hatha Yoga vara något för dig. Det är en av de mest klassiska yogatyperna med många olika positioner, mjuka rörelser och andningsteknik på schemat.

Bikram Yoga
Om du gillar hög värme och att basta är Bikram Yoga ett hett alternativ för dig. Den utövas i 40 graders värme med 40 % luftfuktighet. Svettigt värre! Det finns totalt 26 olika yogapositioner att lära sig. Under de längre passen går man igenom alla 26 positionerna. De stora träningskedjorna har hämtat inspiration från Bikram Yoga och då är det ofta färre övningar per pass.

Ashtanga Yoga
Om du verkligen vill pusha dig själv är Ashtanga din typ av yoga. Den kallas också för Poweryoga eftersom den är fysiskt krävande och verkligen sätter dina muskler på prov.

Vinyasa Yoga
Den här typen av yoga kallas ofta Vinyasa flow eller bara flow, och som namnet antyder rör man sig mycket. Man flyter helt enkelt från en övning till en annan.

Något annat som också är mycket populärt just nu är Mindfulness, vilket inte är så överraskande med tanke på den hektiska livsstil många lever i idag. Med tusen saker att göra och tänka på varje dag kan det vara svårt att koncentrera sig på nuet. Mindfulness kommer från buddismen och handlar om en avsiktlig och icke-dömande fokus på de känslor, tankar och förnimmelser som inträffar just nu – i nuet. Om du känner att det är svårt kan just Mindfulness vara din grej.

.