woman thinking

Vanliga frågor och svar om Lättas margarin

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om Lätta och margarin. Om du har fler frågor om Lätta eller margarin kan du skicka dem till konsumentkontakt@upfield.com.

1. Vad är kärnmjölk?
När man kärnar grädde för att tillverka smör blir det över en vätskemassa. Det är kärnmjölk. Fetthalten i kärnmjölk är ungefär densamma som i lättmjölk.

2. Varför har man i arom?
Arom bidrar till den goda smaken! Lätta använder naturlig arom som utvinns genom väl definierade processer från naturliga källor, såsom växter, frukt, grönsaker och alger.

3. Var i Sverige är Lätta tillverkad?
Produkten tillverkas i vår fabrik i Helsingborg.

4. Varför har ni ändrat på receptet?
Vi har lyssnat på önskan om renare och naturligare produkter. Det förbättrade receptet har testats med konsumenter och den nya produkten var mer omtyckt än den gamla. Vi har ändrat smaken något och bytt från citronsyra till mjölksyra eftersom detta passar bättre med margarinrecept och för att produkten skall smaka ännu bättre.

5. Varför innehåller Lätta så mycket vatten?
Lättmargariner och matfett med låg fetthalt innehåller mindre fett och mer vatten. Man kan inte använda bara mjölk istället för vatten eftersom det då blir svårare att blanda vatten och fett.

6. Varför kommunicerar ni bara på ingredienserna vatten, kärnmjölk och rapsolja i er pågående reklam?
Rapsolja och kärnmjölk bidrar till den goda smaken medan vatten gör Lättas konsistens lätt och bredbar.

Har du några frågor, tveka inte att höra av dig till oss.