Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Vem gillar inte smarta lösningar, genvägar, tips och tricks som gör vardagen lite lättare? Därför kommer här några utav våra bästa life hacks som förhoppningsvis kan göra din vardag lättare!

Spagettitändstickan

Alla känner vi igen hur svårt det är att stoppa ner en tändsticka ner i ett högt ljus. Du kommer aldrig mer behöva bränna fingrarna när du vet att ett spaghettistrå funkar precis lika bra att tända ljus med!

Den lätta inomhuskrukan

Under hösten går det prima att odla till exempel basilika och koriander inomhus i köket. Har du ingen egen kruka går det minst lika bra att odla i din Lättabytta! Under de mörkaste månaderna kan dina kryddor må gott av lite extra belysning.

Undvik löktårarna

Det svider, synen blir suddig och tårarna rinner. Alla vill vi nog helst undvika att hacka lök. Men visste du att en toastskiva i munnen medan du hackar suger åt sig lökpartiklarna och dina ögon slutar rinna.

Citronrengöring

När citronens innehåll är använt, släng inte skalet! Kläm fast det i diskmaskinen innan du startar igång den för en väldoftande och ren diskmaskin.

Tacoklämman

Tacokladd är vi allt för bekanta med. Barnen kladdar en hel del, men erkänn att det är inte så lätt som vuxen heller. Sätt en påsklämma på botten av era tacos och kladdet är ett minne blått!

Multiskrapare

Har du hund eller katt hemma som gärna myser i soffan? Då vet du precis vad det innebär att ständigt ha hår i soffan. Använd din duschskrapa och håret följer med lätt som en plätt!

Soffmellis utan smulor

En frukostbricka är inte bara användbar när vi firar födelsedagar med frukost på sängen, den är även perfekt att ha i soffan när barnen ska äta mellis.

Stort tack till alla som deltog i LÄTTAs life hack tävling!

Här är våra fem vinnare som har skickat in mycket inspirerande och innovativa life hacks som gör vardagen lättare, grattis till er!

 

Genom att lägga en bit papper i salladspåsen så håller sig salladen fräsch mycket längre då den suger upp överflödig vätska! Den blir lixom inte slajmig!

– Cecilia

 

Som hängiven "hobbytomatodlare" måste jag dela med mig av mitt allra bästa "odlarhack"! Odlar man 25+ sorters tomater varje år MÅSTE man märka dem om man vill ha koll på vilken sort man sedan äter. Problemet läses BÄST genom att klippa remsor av ett gammalt Lätta paket och skriva på med en märkfast penna. Ekonomiskt och hållbart och Lätta paket har man ju alltid hemma!

– Edmond

 

Lättas smörbyttor är perfekt storlek för matlåda, och lagom stor för limpsmörgåsar! Använder även vid bärplockning och förvaring av alla barnens kritor!

– Malin

 

När man har köpt något i en tetrapack, te.x bönor. Veckla då ut flärparna på botten av förpackningen och sen klipper man av dom i lagom storlek så att innehållet inte kan åka ut men vätskan rinner av. På så sätt slipper du använda ett durkslag sen när du ska skölja av innehållet. Du öppnar bara toppen som vanligt och kan bara spola vatten rakt igenom. Sparar disk vilket är både skönt och miljövänligt!

– Kajsa

 

Skrubba skärbrädan med kaffesump, skölj med vatten. Kaffesumpen tar bort lukt och skärbrädan blir som ny igen.

– Lennart