use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
I över 30 år har Lätta stått för sin lätta och fräscha smak – och det gör vi fortfarande! Här kan du läsa mer om Lättas resa sedan lanseringen 1984.

Lätta – nu utan palmolja

Lätta tar 2021 steget in i framtiden med nytt och förbättrat recept. Lätta har fått ett nytt recept med förbättrad konsistens utan att kompromissa med den goda smaken som varit omtyckt i generationer. Palmoljan har tagits bort, mängden nyttig rapsolja har ökat, och det nya palmoljefria receptet består nu av en blandning av de växtbaserade oljorna rapsolja, kokosolja och solrosolja. Det innebär att mängden nyttiga fetter i produkten har ökat, en försäkran om ett hälsosammare val av margarin för alla.

Palmolja
NY design Latta

En klassiker i en ny tappning

I slutet av 2018 presenterades Lättas nya moderna förpackning på mejerihyllan

En lättare klassiker på frukostbordet: Lätta Mini 28%

I början av 2000-talet, 2001 för att vara exakt, lanserades Lättas Mini variant – Mini 28%. Mini är det lättaste smörgåsmargarinet som man kan hitta på mejerihyllan med bara 28% fett.

Latta mini 28%

Wellness

Produkternas lätta egenskaper har framhävts mycket genom åren och har varit en stor del av Lätta som varumärke. Alla känner ju igen Lättas klassiska reklamfilmer från 1980- och 90-talet.

Lansering

År 1984 kom Lätta till liv med sitt naturliga och goda original margarin. Lätta har sedan sina första steg på svenska marknaden blivit tillverkad i Helsingborg och det gör vi fortfarande! Sedan början använder Lätta naturliga råvaror som rapsolja och kärnmjölk som ger Lätta sin goda lätta smak.