Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lätta för klimatet

Margarin är ett smart val för klimatet och miljön eftersom växtbaserade produkter som margarin har betydligt lägre påverkan på klimatet än mjölkbaserade alternativ som smör. En livscykelanalys1  av växtbaserade margariner och matfetter visar att smör har 3,5 gånger högre påverkan på klimatet. Jämfört med smör så orsakar våra produkter:

  • 70% mindre koldioxidutsläpp
  • 2/3 mindre odlingsmark
  • Hälften så mycket vattenförbrukning

Vad man väljer att äta är djupt personligt och reflekterar en lång rad individuella preferenser och smaker. Vi vill göra det enkelt att äta mer växtbaserat – för miljön och hälsan – och erbjuder många alternativ för att möta olika behov. Den senaste tiden har vi sett en ökad efterfrågan på produkter utan palmolja och har därför valt att byta ut palmoljan i nya Lätta när vi gjorde om receptet. Men oavsett vilken av våra produkter man väljer så kan man vara trygg med att man gör ett smart val för både hälsan, klimatet och miljön.

1https://upfield.com/purpose/better-planet/climate-action/
Quantis Consulting 2018, an International Sustainability Consultancy specializing in Life Cycle Assessments (LCAs).